8 tips til et rimeligere bryllup

08/08/2019
Blog post

Det er ingen tvil om at det å arrangere bryllup koster en del penger. Det finnes derimot noen grep som kan gjøre det hele noe rimeligere. I dette innlegget har vi samlet 8 tips til et rimeligere bryllup.

Et lokale hvor man kan ordne mat og drikke selv. 
Det finnes mange bryllupslokaler hvor man kjøper en pakkeløsning. Her ordnes både mat og drikke gjennom lokalet, og man betaler gjerne pr. enhet. Når f.eks en liten glasscola koster 60,- sier det seg selv at det blir dyrt. Finner dere derimot et lokale hvor dere selv kan stå for mat og drikke, kan dere spare masse. Vin kan kjøpes på kartonger og skjenkes over i karafler. Brus kan kjøpes på kassesalg. Middagen kan bestilles gjennom et cateringselskap eller kanskje til og med lages selv. Her finnes det mange løsninger for å spare penger. Om dere derimot velger et lokale som står for alt, er dere låst til deres priser.

Dropp bryllupsplanleggeren
Å benytte en bryllupsplanlegger kan for mange være fristende. Det er mye som skal ordnes og organiseres. Allikevel er dette en kostnad som lett kan kuttes. Skaff dere heller et system slik at dere enkelt kan holde orden på detaljene selv. Den Store Bryllupsguiden er et flott verktøy for nettopp dette. Her finner dere en maler, sjekklister og tips som gir dere full kontroll over planleggingsprosessen. Du finner den HER

bryllup bryllupsplanlegging budsjett rimelig billig bryllupsguiden bok marry & juliet

Blomster
Blomsteroppsatser til bordene er dyrt, men dette kan enkelt lages selv. Kjøp noen blomsterbuketter, del de opp og sett de i noen vaser, pyntede syltetøyglass, norgesglass eller annet. Det er også mange som lager brudebuketten sin selv. Søk på DIY´s på f.eks. pinterest for flotte tips.

Brudekjolen 
Brudekjolen kan være en av de største pengeslukene, men her finnes det også rimeligere løsninger. Brudesalongene har ofte tilbud på utgåtte modeller. Du kan kjøpe en brukt kjole. Eller hva med å kjøpe på nett. HER finner du Julies erfaring med kjøp av kjole på JjsHouse.

Brudeskoene
I de fleste tilfeller velger bruden en lang brudekjole, om dette også gjelder deg er et par dyre sko en unødvendig kostnad. Skoene vil ikke synes under kjolen og et par hvite pumps gjør jobben supert. At skoene er gode å gå med bør til en slik dag være en viktigere prioritering.

Pynt
Mye av pynten kan lages selv eller bestilles billig fra Ebay, Etsy og liknende sider. Det finnes også mye fint å få kjøpt brukt. Ta en titt på bryllupsgrupper på Facebook eller søk på finn.no. 
Husk at om dere ønsker å bestille fra utenlandske nettsider bør dere være ute i god tid, og ikke glem tollgrensen på 350,-

Alkohol
Det er ingen tvil om at alkohol er dyrt, og det er heller ingen som sier at man må ha dette. Allikevel er det noe mange ønsker. Det er derimot helt ok å begrense mengden. Både for å spare penger, men også for å holde stemningen litt mer sivilisert. Dette kan gjøres ved å f.eks. tilby et begrenset antall enheter, bemannet bar hvor gjestene selv kjøper drikke, et bongsystem, eller så kan gjestene ha med egen drikke til festen. Ønsker dere derimot fri bar, kan det lønne seg å ta noen turer til Sverige. Om dere ikke vil fordele det på mange turer, er det å fortolle alkohol fra Sverige i mange tilfeller billigere enn å kjøpe i Norge. 

Kurvfest
Om dere har et lite budsjett er det mulig å arrangere en kurvfest. Det innebærer at gjestene har med seg en rett hver som settes på et langbord. Et spennende utvalg retter og en mindre høytidelig stemning.

Q: Har dere noen flere tips å legge til? Del gjerne dine tips i kommentarfeltet.

Leave a comment

Forrige innlegg Neste innlegg