If you liked it, then you should have put a ring on it…

08/08/2019
Blog post

Skrevet av: Julie


Gifteringer – et symbol på evighet og et nydelig smykke mange ser frem til å bære med stolthet. I dette innlegget tar vi for oss dette omtalte smykket.

EVIGHET
En ring har ingen begynnelse og slutt, og er derfor et symbol på evighet.

GIFTERINGER SOM FORLOVELSESRINGER
Mange velger å bruke forlovelsesringene også som gifteringer. Før bryllupet leveres ringene til gullsmed for oppussing og gravering. I spesielt USA og England er det vanlig å ha en egen forlovelsesring, som gjerne benyttes sammen med gifteringen når man gifter seg. Dette har også blitt mer og mer vanlig i Norge de senere årene.

VÅR HISTORIE: Sommeren 2012, etter to år som kjærester, var Jonathan og jeg på vår første sydentur sammen til Kypros. På bursdagen min 11. Juni gikk han ned på kne på verandaen på hotellrommet. Til min store overraskelse fridde han med en ring jeg hadde fått av han tidligere, som faktisk var en lettelse, fordi jeg hadde lett etter ringen hele dagen. Noe jeg selvfølgelig ikke ville innrømme. Han hadde sett etter ring til meg en stund, men ville heller at jeg skulle plukke den ut selv – som var helt perfekt! Vi dro derfor til en gullsmed i Kypros og kjøpte en nydelig ring i hvitt gull med diamanter.

forlovet forlovelse forlovelsesring giftering marry & juliet
Fra turen vår til Kypros i 2012

Når vi skulle gifte oss i 2014 valgte vi ringer i hvitt gull fra Lykkeringene. Jonathan valgte en matt ring med blanke spor, i tykkelse 5,5mm Jeg valgte en blank ring med to spor, i tykkelse 4 mm, som passet nydelig sammen med forlovelsesringen min.

forlovet forlovelse forlovelsesring giftering marry & juliet

HØYRE ELLER VENSTRE HÅND?
I de fleste land bæres gifteringen på venstre hånd siden den i følge gammel mytologi hadde en direkte tilknytning til hjertet. I Norge er det derimot vanlig å bære gifteringen på høyre hånd.

FUN FACT! Hva er oddsen for at man kan velge identiske ringer med over 20 års mellomrom? En stund etter bryllupet vårt fikk jeg se min svigermors giftering, og det viste seg at den var helt lik som min! Samme størrelse og mønster bare at hennes var i gult gull og min i hvitt. Helt utrolig at det er mulig!

TEKSTEN I RINGENE
Det er vanlig å gravere inn navnet til partneren og datoen for bryllupet i ringene.
I våre ringer står det Din Jonathan <3 16.08.2014 og Din Julie <3 16.08.2014, noe som er en ganske vanlig tekst. Det er derimot mange kreative og morsomme tekster som kan brukes. Kanskje dere har noe internt som er mer ”dere”? Her er noen eksempler:

– ring 1: Hun stjal hjertet mitt… ring 2: …Så jeg stjal navnet hans”. (evnt. motsatt)

– Oss mot røkla.

– Deg & Meg for alltid. <dato>

– Oss for alltid. <dato>

– Å elske, ære og irritere.

– Elsker deg. <navn> <dato>

– Til Dovre faller! <dato>

– Nå sitter du i saksa.

– <dato> Fortsettelse følger…

– My precious!

Q: Har dere valgt ringer enda?

1 Comments

Leave a comment

Forrige innlegg Neste innlegg