10 Ikoniske bruder gjennom tidene

08/08/2019
Blog post

Det har vært mange både kongelige og kjendispregede bruder gjennom tidene – noen husker man bedre enn andre. Kjolene de bar har både inspirert og noen ganger overrasket mange.
Kanskje du også kan la deg inspirere av disse 10 ikoniske brudene.

1. Grace Kelly

Ikoniske bruder Grace Kelly

Vi begynner med en av de mest kjente og ikoniske brudene igjennom tidene – nemlig Grace Kelly. Det tok hele 30 syersker og 6 uker på å få denne kjolen ferdig. Kjolen vare en gave fra filmstudioet MGM, designet av Hellen Rose og var laget av 100 meter silke og 270 meter antikk belgisk blonde. Kjolen inspirerer fremdeles mange moderne bruder, som blant annet Miranda Kerr og Kate Middelton.

2. Ellen DeGeneres & Portia de Rossi

Ikoniske bruder Ellen DeGeneres & Portia de Rossi

Ellen DeGeneres fridde rett etter at homofilt ekteskap ble lovlig i Calefornia. De gav hverandre sitt ja i august i 2008. Seremonien foregikk i parets hjem i L.A., med kun 19 nære venner og familie tilstede. Begge hadde antrekk fra designeren Zac Posen. Ellen i en hvit, litt bohemsk dress og Portia med en lyserosa prinsessekjole med åpen rygg.

3. Kate Middelton

Ikoniske bruder Kate Middelton

Kanskje ikke så overraskende nummer på listen denne bruden? Kate Middelton fikk sin prins 29 april i 2011. Kjolen hun bar var designet av Sarah Burton for Alexander McQueen. Den elfenbenhvite kjolen hadde lange ermer og blondeoverdel og 3 meter langt slep. Ingen tvil om at mange har latt seg inspirere av denne kjolen!

4. Kate Moss

Ikoniske bruder Kate Moss

En annen Kate som hører til på listen, er Kate Moss. Den bohemske og kule bruden, bar en litt gjennomsiktig vitage-aktig kjole av John Galliano med mange små diamanter. Hun valgte en naturlig look og hadde myke krøller til sitt antrekk.

5. Victoria Beckham

Ikoniske bruder Victoria Beckham

Victoria og David Beckham leide seg et slott til 7 millioner like utenfor Dublin, når de giftet seg i 1999. Posh Spice bar en champagnefarget brudekjole fra Vera Wang. Hun toppet det hele med en krone, som bestod av 18 karat gull, pyntet med ekte diamanter. Et ganske så ikonisk look, med en kjole vi aldri glemmer.

6. Prinsesse Diana

Ikoniske bruder Prinsesse Diana

Vi kommer ikke utenom akkurat denne bruden! Den mest ikoniske av dem alle – Prinsesse Diana. Kjolen hadde en prislapp på kun 12 000 kroner og ble designet av Elizabeth Emanuel. Emanuel ønsket først ikke å ta betalt for den ærefulle jobben, men bestemte seg til slutt for å ta en symbolsk sum på 1000 guineas. Kjolen hadde en klar 80-talls stil, med massive puffarmer og 7 meter langt slør. Kjolen ble kalt en bløtkakekjole, som refererer til en overdådig kjole med bredt skjørt og rysjer. For veldig mange er Prinsesse Diana den mest ikoniske bruden – hun er den som alle husker.

7. Kim Kardashian

Ikoniske bruder Kim Kardashian

Kjendisbryllupet over alle kjendisbrylluper – Premien må gå til Kim Kardashian og Kanye West! Kim Kardashian har inspirert mange moderne bruder, med akkurat sin kjole. Kjolen ble designet av motehuset Givenchy og skal være verdt opp mot 2,6 millioner kroner. Noe de fleste husker fra dette bryllupet var også den ikoniske blomsterveggen, som veldig mange har valgt å kopiere.

8. Gwen Stefani

Ikoniske bruder Gwen Stefani

Gwen Stefani skuffet ingen og heller ikke sitt image på den tiden, da hun dukket opp i en rocka og utradisjonell brudekjole. Den rosa dip-dyed kjolen med assymetrisk overdel ble designet av John Galliano for Dior.

9. Hillary Duff

Ikoniske bruder Hillary Duff

For de som ble født ca. rundt 90-tallet, husker de alle fleste Hillary Duff. Det søte 90-talls ikonet skuffet oss ikke på selve bryllupsdagen! Ikledd en nydelig blush-farget brudekjole fra Vera Wang, strålte hun. Vera designet en kjole med havfruesnitt, med en blanding av organza og silke. En nydelig, romantisk og ung «look».

10. Jessica Biel

Ikoniske bruder Jessica Biel

I en rosafarget brudekjole giftet Jessic Biel seg med selveste Justin Timberlake. Den stroppløse kjolen med chiffon, silke og tyll ble designet av Giambattista Vall. Paret giftet seg i 2012 og skapte på den tiden og til dags dato en trend med brudekjoler i rosanyanser.

Leave a comment

Forrige innlegg Neste innlegg