Brudekjoleguiden

04/07/2019
Blog post

Hva slags brud er du?
Noe av det første de aller fleste begynner å glede seg etter å ha fått det store spørsmålet (evt. stilt), er å finne den perfekte brudekjolen. Kanskje hadde du allerede i tankene hvordan drømmekjolen skulle se ut da du var 5 år, eller kanskje er du en av de som allerede da du ble forlovet fikk panikk ved tanken over å skulle finne en brudekjole.

Noen gleder seg til å saumfare alle brudesalonger, og med det ha med seg venner, familie og prøve hundrevis av kjoler, før de finner sin perfekte match. Andre velger sin kjole enkelt via nett, sittende i sofaen med laptopen plantet godt i fanget.

Anledning
Noen velger også kjole ut i fra anledning, altså om bryllupet skal finne sted utendørs eller kanskje på en strand, er det mange som velger de litt enkle, men vakre bohemske kjolene, kombinert med bare ben og blomster i håret.

Uansett hvilken brud du er, enten den ene eller den andre (eller kanskje noe midt imellom), så kan det være en idé og sette seg inn i hva som finnes av de forskjellige der ute i brudekjoleverden.

Det finnes utrolig mange flotte snitt, nedenfor finner du noen av de.
PS: Kjoleguiden finner du også i Den store Bryllupsguiden.

Empire
Kjolen er ettersittende rett under bysten og svinger gradvis ut. En brudekjole med empireliv skjuler mageområdet, fremhever høyden din og gir deg en fin fasong. Empireliv er et snitt som passer for de aller fleste fasonger.

Kjole 1 HER | Kjole 2 HER | Kjole 3 HER | Kjole 4 HER

Havfrue
Er du stolt av formene dine? Da er en brudekjole med havfruesnitt et godt valg. Dette er en kjole med en mer kroppsnær silhuett. Dette snittet fremhever alle formene dine, det kan også være fint til de som har en rettere fasong. Dette snittet blir ofte omtalt som mer dramatisk enn en trompetformet brudekjole.

Trompet
En brudekjole med trompetstil er ganske lik en havfruekjole. Den former seg etter kroppen på alle de rette stedene og svinger gradvis ut. Hovedforskjellen mellom havfrue -og trompetbrudekjoler er hvor kjolen svinger ut. Med en trompetkjole begynner dette ved midtre lår. Dette skaper en trompet-lignende silhuett og kan gjøre det litt lettere for bruden å flytte seg rundt i, enn en havfruekjole.

Kjole 1 HER | Kjole 2 HER | Kjole 3 HER | Kjole 4 HER

A-formet
En A-formet brudekjole vil, som kjolen med empireliv, kle de aller fleste fasonger. Kjolen svinger gradvis ut i form av en A. Dette populære kjolesnittet gir en flatterende passform for bruder i alle former og størrelser.

Kjole 1 HER | Kjole 2 HER | Kjole 3 HER | Kjole 4 HER

Ballkjole
Som tatt ut fra et eventyr! Den klassiske prinsessekjolen har et fyldig skjørt som svinger ut ved midjen. Dette snittet trekker oppmerksomhet på det smaleste punktet i midjen din. Dette er den ideelle kjolen for deg som har kapret prinsen. Dette kjolesnittet passer de aller fleste, men om du er veldig kort, kan det være lurt å finne et skjørt som ikke svinger fullt så mye ut.

Kjole 1 HER | Kjole 2 HER | Kjole 3 HER | Kjole 4 HER

Lykke til med jakten! Del gjerne bilder med oss av brudekjolen #marryjuliet

Q: Har du funnet brudekjolen din? Hvilket snitt valgte du? Hvor kjøpte du kjolen?

2 Comments

 • 98Mallory

  10/01/2020 at 16:01

  I can see that your content probably doesn’t have
  much traffic. Your articles are awesome, you only need more new visitors.
  I know a method that can cause a viral effect on your
  blog. Search in google: Jemensso’s tricks

 • HildaBig

  21/03/2020 at 09:47

  Hi. marryjuliet.no is awesome, bookmarked!

Leave a comment

Forrige innlegg Neste innlegg