7 erfaringer fra vårt bryllup

19/08/2019
Blog post

Vannfast maskara
Jeg husker jeg var litt usikker på om jeg skulle ha vannfast maskara eller ikke. Jeg er egentlig ikke en person som blir så lett rørt (før jeg ble mamma ihvertfall)… Vel, jeg angret ikke på valget om å gå for den vannfaste, for å si det sånn. Jeg har aldri grått så mye som jeg gjorde den dagen. Det startet da jeg møtte pappa og sluttet ikke før etter siste tale.

To forlovere
Fordi jeg har to bestevenninner klarte jeg ikke å velge kun en forlover. I ettertid ser jeg at det valget ikke kun var bra fordi jeg ikke klarte å velge, men det var også veldig praktisk. De kunne jobbe sammen om å planlegge utdrikkingslaget. De gikk før meg inn i kirken som ”brudepiker” og vi fikk flotte bilder av oss tre sammen. Om du vil lese litt mer om Mari sin erfaring som forlover har hun skrevet om det HER 
PS! Du kan ha så mange forlovere du ønsker, men det er bare en som kan skrive under på papirene.

Forlovere bryllupsplanlegging bryllupsblogg brud bryllupsplanlegging

Fokus på gjestene
Det er viktig å legge til rette slik at gjestene får en behagelig kveld. Vi gjorde avtale med et hotell slik at gjestene våre fikk god pris på overnatting. Når gjestene ankom hotellet fikk de en hilsen med tidsplan over dagen de hadde i vente. Også arrangerte vi busstransport fra hotellet til kirken, fra kirken til lokalet og fra lokalet og tilbake til hotellet. Ved å ordne slike praktiske løsninger kunne gjestene slappe av og ha en hyggelig kveld, uten å måtte ha slike ting i bakhode.
Etter bryllupet fikk vi flere tilbakemeldinger fra gjester om at de satte stor pris på disse tingene.

Kul transport
Fordi jeg er en skikkelig kontrollfreak ble det til at jeg ordnet de fleste detaljene til bryllupet. Transporten derimot var Jonathan sitt ansvar. Han leide en stor, hvit limousine og det overrasket meg at dette faktisk ble en av høydepunktene fra dagen. Limousinen hentet forloverne mine, pappa og meg før vielsen og kjørte oss til kirken. Etter vielsen kjørte den forloverne våre, fotografen og Jonathan og meg til fotografering. Det var så koselig å ha en bil som det var plass til alle i, hvor vi kunne ta et glass champagne og kose oss.

brudepar brudgom skål bryllupsplanlegging bryllupsblogg brud bryllupsplanlegging
brudepar limousine bryllupstransportbrudgom skål bryllupsplanlegging bryllupsblogg brud bryllupsplanlegging
limousin bryllupstransport brudens far skål bryllupsplanlegging bryllupsblogg brud bryllupsplanlegging

Fotografering
Fordi jeg selv har erfaring med fotografering og bildebehandling ønsket jeg å finne en fotograf som ville gi meg alle bildene digitalt, høyoppløselig og uredigert. Slik at jeg både kunne redigere selv og fremkalle der jeg ønsket. Å finne en fotograf som ville gjøre dette var en utfordring. Jeg kontaktet derfor bloggeren Benedicte Haugaard som tok på seg oppdraget, og sammen med en assistent fotograferte de hele dagen. Dette var virkelig den perfekte løsningen for oss og vi fikk så mange flotte bilder!

Ellers anbefaler jeg deg å ta noen bilder av bruden også uten buketten. Det glemte jeg, og vi har derfor ingen bilder av meg i brudekjolen hvor jeg ikke holder buketten foran.

PS! I Den store Bryllupsguiden finner du en sjekkliste til fotografen, med oversikt over alle bilder som bør fotograferes, slik at ingen viktige øyeblikk blir glemt. 

brudepar brudgom bryllupsplanlegging bryllupsblogg brud bryllupsplanlegging

Video
Jeg hadde ikke videofotograf, men søsteren min og kjæresten hennes filmet med hvert sitt kamera. Under innmarsjen filmet den ene min entre, og den andre Jonathan sin reaksjon når jeg kom inn. Det å faktisk ha et kamera på brudgommen er virkelig å anbefale. Disse klippene av Jonathan er noe jeg setter utrolig stor pris på, og er noe mange glemmer fordi det ofte er mest fokus på bruden.

En liten film fra bryllupsdagen vår kan du se under.

Servering
Vi valgte et lokale hvor vi selv kunne stå for mat og drikke. På denne måten kunne vi spare mye. Spesielt på drikke sparte vi mye med tanke på at vi f.eks kunne kjøpe vin i kartonger og servere fra karafler, fremfor å betale pr. enhet. 
Når det kom til bryllupsmenyen valgte vi en 3 retters, men i stedet for dessert valgte vi, etter en liten pause, å gå rett på kakene. Bryllupsmiddagen kan ofte være veldig lang og ved å droppe dessert ble både middagen kortere og kakebordet enda mer populært.

bryllupskake kaketopp kakebord bryllupsplanlegging bryllupsblogg bryllupsplanlegging

1 Comments

Leave a comment

Forrige innlegg Neste innlegg